http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Plăcintă de cartofi şi dovleac
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 bucata de dovleac de 300 g, 2 cartofi foarte mari sau 4 mici, 2 oua, untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati dovleacul de coaja si de seminte si taiati-l cubulete. Curatati cartofii de coaja si taiati-i in sferturi. Dati prin masina de tocat ambele legume, apoi stoarceti-le cat se poate de bine intr-o sita, ca sa-si piarda lichidul.
Puneti tocatura intr-un castron, adaugati ouale, sarea, piperul. Amestecati totul bine.
Puneti sa se incinga in tigaie doua linguri de untdelemn (de preferinta intr-o tigaie antiadeziva din teflon), luati cu lingura din tocatura de legume, formati placintele si prajiti-le in grasimea fierbinte (3 minute pe fiecare parte, pana se auresc). Cand toate placintelele sunt prajite, bagati-le la cuptor, ca sa ramana fierbinti.
Cui ii place, poate sa le manance cu zahar.