http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina, 3 linguri undelemn sau margarina topita, 1 lingurita sare, o cana apa calduta.
Pentru umplutura: brinza, spanac, oua.

Mod de preparare: Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc ca o plapuma si se dau la rece 1/2-1 ora. In tava unsa se pune prima foaie (dupa ce a fost scoasa de la frigider intinsa), se stropeste (unge)cu grasime, se asaza umplutura facuta din brinza cu spanac si 3-4 oua sau in loc de spanac se fierbe praz in apa se scurge apa se adauga lapte si brinza cu oua, apoi peste aceasta compozitie se pune cealalta foaie dupa ce a fost intinsa pe planseta, dar se pune putin incretita. Se stropeste cu grasime se coace la un foc potrivit pina se aureste.
Se serveste calda, cu un pahar de lapte batut sau simpla. Se poate minca si rece.