http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Plăcintă cu spanac
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: Foi de placinta, 1 kg spanac, 1 ceapa, 1 pahar de ulei, 3 linguri orez, verdeata, piper, sare.

Mod de preparare: Spanacul se spala in citeva ape, se taie marunt, se freaca cu sare, se lasa 30 muinute, dupa care se stoarce. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei incins, apoi se adauga spanacul si orezul. Daca este nevoie, se poate adauga putina zeama de la spanac. Se fierbe 10 minute, se adauga verdeata tocata marunt, se potriveste de sare si piper. In tava unsa cu margarina se intinde o foaie groasa de aluat, se intinde umplutura de spanac si deasupra se intinde inca o foaie de aluat. Cu un cutit bine ascutit se taie in patrate si se stropeste cu putina apa. Se lasa la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 minute.