http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Plăcintă cu brânză dulce
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g făină, 250 g unt, 7 ouă, 150 g zahăr tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, 50 g stafide, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt, 600 g brînză de vaci, o lămîie, o jumătate de linguriţă de sare, zahăr pudră, ulei pentru tavă.

Mod de preparare: Praful de copt, făina, 80 g zahăr tos, sarea şi trei ouă se pun într-un castron. Se mixează, se adaugă untul aflat la temperatura camerei, două linguri de suc de lămîie şi se mai mixează trei minute.
Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Într-un vas se amestecă brânza de vaci cu coaja rasă de lămîie, zahărul vanilinat, restul de zahăr tos, stafidele şi trei ouă.
Se amestecă totul bine, se toarnă peste aluat şi se unge deasupra cu ou bătut.
Se introduce în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc mediu sau până când capătă o culoare aurie la suprafaţă.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească timp de zece minute, apoi se scoate din tavă şi se lasă din nou la rece.
Se serveşte fierbinte sau rece, presărată cu zahăr pudră.