http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Plachie de crap cu morcovi
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg crap, 4 cepe, 125 ml ulei, pastă de tomate, 100 ml vin alb, 4 căţei de usturoi, 500 g roşii, 2 ardei graşi, 1 frunză de dafin, pătrunjel, cimbru, sare, piper, 4 morcovi, 500 g cartofi mici, boia dulce, 1 lămîie, 100 g unt.

Mod de preparare: Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se porţionează. Se presară sare, piper şi se aşază într-o tavă.
Cepele se curăţă, se taie peştişori şi se pun într-o cratiţă cu ulei. Se adaugă ardeii graşi curăţaţi de seminţe şi tăiat in felii, două linguri de pastă de tomate dizolvată cu puţină apă şi usturoiul pisat.
Se călesc cîteva minute, se condimentează, se adaugă frunza de dafin şi un litru de apă. Se fierb 15-20 de minute, se pun peste peştele din tavă împreună cu roşiile tăiate în felii şi o legătură de pătrunjel tocat.
Se introduce tava în cuptor şi se ţine circa 20-30 de minute. Morcovii se curăţă de coajă, se fierb şi se taie bastonaşe. Cartofii se curăţă de coajă, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se amestecă bine cu untul tăiat cubuleţe.
Se adaugă o linguriţă de boia dulce, sarea şi piperul. Se ser­vesc alături de plachia de peşte, presărate cu cimbru proaspăt tocat.
La plachie, se pot adăuga şi felii de lămîie atunci cînd se introduce tava în cuptor.