http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Pizza vegetală
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g faina, 30 g drojdie de bere, 1 lingurita de zahar, 100 ml apa, 50 ml ulei, 100 g granule de soia rehidratata (se obtine din 4 linguri de soia deshidratata), 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 1 castravete mic, 200 g ciuperci proaspete sau din conserva, 5 linguri de pasta de tomate (concentratie 24-28 %), 1/2 lingurita cimbru pisat, 100 g branza de soia (tofu) - facultativ, sare si piper dupa gust, 3-4 catei de usturoi.

Mod de preparare: Faina, zaharul, apa si uleiul (margarina) se mixeaza foarte bine sau se framanta cu mana pana obtinem o coca potrivita. Se lasa la rece 1/2 ora, apoi se intinde o foaie cam de 1 cm grosime. Se aseaza intr-o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.
Desfacem bulionul in putina apa si ungem aluatul. Deasupra asezam toate celelate ingrediente dupa dorinta (mai putin usturoiul). Dam la cuptor pentru cca. 20 de minute. Daca dorim ca pizza noastra sa se caramelizeze usor deasupra, in ultimele 3-4 minute lasam numai partea de deasupra a cuptorului deschisa. Scoatem din cuptor si stropim cu un sos de usturoi cat este inca fierbinte.
Aceasta pizza este gustoasa atat rece, cat si calda. Se poate chiar reincalzi.