http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Pizza cu legume
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 ml apă, 500 g făină, 25 g drojdie, o conservă cu roşii, 3 bucăţi de porumb mini, 50 g măsline feliate, 50 g miezuri de nucă, 100 g salată ruccola, 200 g mozzarela, o linguriţă de zahăr tos, sare, piper, ulei de măsline, sos de pizza dulce.

Mod de preparare: Într-un castron se dizolvă drojdia împreună cu apa călduţă şi o linguriţă de sare. Se adaugă două linguri de făină, se amestecă şi se acoperă cu un şervet de bucătărie.
Când drojdia a crescut, se adaugă zahărul tos şi două linguri de ulei de măsline. Se amestecă şi se toarnă totul peste făina cernută.
Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit zece minute. Aluatul se împarte în bucăţi egale ca greutate şi se întind sub formă de cerc. Se presară o tavă cu făină şi se aşază blaturile. Roşiile se pasează, se amestecă bine cu o lingură de ulei, sarea şi piperul după gust.
Se ung blaturile cu această compoziţie, se presară frunzele de salată, porumbul mini şi măslinele feliate. Se adaugă nuca tăiată mărunt, se condimentează cu piper şi se aşază cuburi de mozzarela.
Se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 20-30 de minute la foc mediu.
Se serveşte fierbinte, cu sos de pizza dulce.