http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Pizza cu caşcaval
Reţetă tradiţională din Italia

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g făină, 250 ml apă, 25 g drojdie, 2 ardei capia, 6 roşii, 250 g boabe de porumb din conservă, 2 cîrnaţi, 500 g caşcaval, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, cimbru, sos de roşii picant.

Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în apă cu puţină sare şi 2 linguri de făină. Se toarnă amestecul peste făină, se adaugă uleiul de măsline şi se frămîntă. Se acoperă aluatul şi se lasă la dospit 20 de minute.
Între timp, se încălzeşte apa într-o oală şi, cînd a început să fiarbă, se introduc roşiile în ea. Se lasă timp de 3-4 minute, se scot şi se curăţă de pieliţă. Se toacă mărunt sau se pasează cu o furculiţă, apoi se pun într-un castron. Se amestecă bine cu sare şi cu piper, după gust.
Ardeii capia se taie rondele, se curăţă de seminţe şi se aşează pe o farfurie. Caşcavalul şi cîrnaţii se taie în felii egale şi se pun lîngă ardei.
Aluatul se împarte în bucăţi egale, care se întind sub formă de cerc. Se aşează blaturile în tăvi unse cu ulei sau tapetate cu folie de aluminiu şi se ung cu roşiile pasate.
Se presară ingredientele tocate, boabele de porumb, cimbru tocat şi se introduc în cuptor.
Se pot servi simple sau cu sos de roşii picant.