http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Pizza cu carne şi ciuperci

Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 300 g făină, 100 g margarină, 100 ml lapte, 15 g drojdie, sare, un gălbenuş; (se poate folosi şi aluat din comerţ);
Compoziţia: 3 cepe, ulei, 1/2 kg ciuperci, 1/2 kg carne de vită tocată, condimente, caş, brânză de oi, 1/2 l bulion, gogoşari, 2-3 ouă.

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele aluatului, se frământă puţin şi se lasă la dospit cam o oră. Între timp se căleşte ceapa în puţin ulei, peste care se adaugă ciupercile, condimentele, şi apoi carnea. Când sunt călite toate, se iau de pe foc şi se adaugă puţin bulion.
Se unge o tavă mare cu margarină şi se tapetează cu făină, peste care se întinde coca. Peste ea, se pune un strat de brânză de oi cu caş dat pe răzătoare, apoi compoziţia, apoi din nou un rând de brânză cu caş, peste care împrăştie ouăle bătute şi restul de bulion.
Se ornează, din abundenţă, cu fideluţe de gogoşar şi se coace pizza la foc mic.
Se serveşte caldă.