http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu orez"

Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 41/2 cani ciorba de legume sau supa din conserva, 3/4 cana vin alb sec, 250 g orez, 1 ceapa mica tocata, 1 catel de usturoi tocat, 1 1/2 lingura ulei de masline, 3/4 cana ardei gras taiat marunt, 4 masline taiate in felii subtiri, 1 1/4 cana boabe porumb (proaspete, congelate sau din conserva), 1 lingura busuioc proaspat sau 1/2 lingura busuioc uscat, sare de mare, piper.

Mod de preparare: Se pun intr-o cratita ciorba si vinul si se pun pe foc.
Se pune uleiul intr-o tigaie si se adauga orezul, ceapa si usturoiul si se lasa 2 minute pe foc sau pana cand orezul devine maroniu si ceapa este moale.
Se pune in tigaie o cana de ciorba din cratita si se lasa pe foc amestecand continuu, pana scade lichidul. Se mai adauga o cana de ciorba si se repeta procedeul. Se continua pana cand se termina ciorba iar orezul este moale.
Se adauga ardeiul gras, maslinele, porumbul, busuiocul si se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena.
Se gusta si se mai adauga, daca este necesar, sare de mare si piper.