http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pilaf de miel sau viţel cu caise

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de miel sau vitel, 2 linguri ulei, sare, piper, scortisoara, chimen, 1/4 l zeama de zarzavat (Knorr+apa), 300 g orez, 250 g caise proaspete (sau din conserva), 1/2 legatura menta, 1 iaurt (150 g).

Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati potrivite si se prajeste putin intr-o lingura de ulei incins. Se condimenteaza cu sare, piper, scortisoara si chimen (pisate). Se toarna peste ea zeama concentrata de zarzavat si se lasa sa fiarba incet, circa o jumatate de ora. Dupa primele 10 minute, se adauga morcovii curatati si taiati marunt si se lasa si ei sa fiarba. Se fierbe orezul si se acopera vasul cu un stergar, pentru ca boabele sa se umfle. Se fierb caisele (fara samburi) pana ce se-nmoaie (daca sunt din conserva, se scurg pur si simplu), se lasa sa se raceasca si se taie spalturi. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul ramas, se prajeste orezul fiert circa 5 minute, se adauga bucatile de carne, morcovii si caisele si se gusta de sare si piper. Menta proaspata si zvantata se toaca marunt, se amesteca cu iaurtul si se serveste impreuna cu pilaful.