http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Pilaf de ardei verde
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 ceşcuţe orez, 10 linguri ulei, 8-9 roşii mari, 15-20 ardei graşi verzi, 6-7 legături de pătrunjel şi mărar, 6-7 cepe mari, sare, piper.

Mod de preparare: Se înăbuşă ceapa tăiată fin cu orezul bine spălat, roşiile tăiate felii, piper, sare, verdeaţă tocată, ulei şi apă. Se aşează într-o tavă un rînd de roşii tăiate felii, curăţate de pieliţă, un rînd de ardei tăiaţi felii, înabuşiţi separat cu sare, verdeaţă, un rînd de orez înabuşit cu ceapă şi roşii. Se continuă pînă ce se termină toată cantitatea, deasupra rămînînd un strat de roşii şi verdeaţă. Se toarnă ulei rece şi se dă la cuptor pînă se rumeneşte bine.
În momentul servirii, se mai adaugă roşii, ardei şi verdeaţă, trecute prin maşina de carne.
Se serveste rece, cu verdeată tocată pe deasupra.