http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Piftie de peşte (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 peşte de 1-1,5 kg, 1-2 albuşuri, 2-3 foi gelatină albă.

Mod de preparare: Peştele fiert rasol se aşază pe farfuria de servit; zeama în care a fiert se strecoară şi se pune din nou la fiert, adăugând sarea necesară. Se bat 1-2 albuşuri spumă, se adaugă la zeama care clocoteşte, se amestecă 2-3 minute cu telul, se ia de pe foc, se adaugă 2-3 foi de gelatină albă, dizolvată în apă. Se acoperă cu un capac şi se lasă 15-20 de minute (pe maşină, dar în afara focului); în timpul acesta, albuşurile au adunat impurităţile formate în timpul fierberii şi zeama s-a limpezit. Se strecoară printr-un tifon, se toarnă peste peşte şi se lasă să se închege bine.