http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Piftie bănaţeană
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 piept de pui, 2 morcovi, 1 telina, 1 radacina patrunjel, 200 g mazare (din conserva sau de la congelator), 5 oua, 3 plicuri gelatina, 2 linguri boabe de mustar, sare.

Mod de preparare: Tai bucati carnea, cureti morcovii, telina si radacina de patrunjel si le pui pe toate la fiert in apa cu sare si boabele de mustar. Separat, fierbi ouale. Cand e gata carnea, strecori zeama si dizolvi in ea toata gelatina. Tai apoi carnea bucatele, morcovii, telina, ouale si patrunjelul felii si scurgi bine mazarea. Asezi carnea, legumele si ouale pe farfurii, torni zeama si dai piftia la rece.
Daca vrei ca piftia sa aiba o forma deosebita, pune-o la rece intr-o forma de tarta (de marime mijlocie).