http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Piept de vită cu morcovi noi

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,2 kg piept de vita, 1 lingura zahar, 2 legaturi morcovi tineri, 2 linguri ulei de floarea-soarelui, 4 cepe verzi, 30 g unt, 1 cub de supa de carne (de vaca) concentrata, 150 g smantana groasa, patrunjel verde, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Se prepara zeama de carne, diluand cubul in 500 ml de apa clocotita. Se-ncing intr-o cratita uleiul si untul si se prajesc bucatile de carne la foc mic pana ce se rumenesc pe ambele parti. Se adauga ceapa curatata si taiata marunt, 200 ml de zeama de carne, sare si piper, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet, circa o ora si jumatate. Se curata morcovii (se lasa putina verdeata la capete), se introduc (intregi) 5 minute intr-o oala cu apa (multa) sarata clocotita, se scurg, se pun in cratita cu carne, impreuna cu zaharul si se mai lasa sa fiarba inca 30 de minute. Cand mancarea este gata, se incorporeaza smantana si se presara patrunjelul verde tocat. Se gusta inca o data de sare si de piper si se serveste imediat.