http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Piept de pui cu nectarine

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui, 1 ceapă potrivită, ardei iute, 2 linguriţe făină, 500 ml smîntînă, piper, 1/2 linguriţă scorţişoară, 3 linguri ulei, vegeta, 2 nectarine mari sau 3 mici.

Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi se căleşte în ulei împreună cu ardei iute din care am tăiat cam 10 felii. După un minut de călire, se adaugă carnea de pui, pe care am dezosat-o şi am tăiat-o cubuleţe de 2 cm. Cînd carnea s-a prăjit încît şi-a schimbat culoarea, se pune sare, piper, vegeta, 150 ml apă şi se lasă la foc mic, cu capac, 7-8 minute. În acest moment, se presară făina, se amestecă, se toarnă smîntîna, scorţişoara şi nectarinele, fiecare tăiată în 8 bucăţi şi se mai lasă să dea un clocot, scuturînd usor cratiţa să nu se zdrobească nectarinele. Dacă este prea acrişor, se adaugă 1 linguriţă de zahăr.
Se serveşte cu garnitură de cartofi natur pe care am presărat patrunjel.