http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Piept de curcan cu muştar şi portocale
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg piept de curcan (file), 500 g morcovi, 2 linguri unt topit, sare, piper, 500 ml concentrat de pasare (apa + Knorr), 200 g smantana, 4 crengute de cimbru, 4 linguri zeamil (faina pentru legat sosul), 6 linguri mustar, 4 linguri dulceata de portocale.

Mod de preparare: Se spala carnea, se zvanta si se taie fasii. Se curata morcovii, se spala si se taie stifturi subtiri.
Se prajesc pe rand bucatile de carne in untul incins, se sareaza, se pipereaza, se introduc apoi si morcovii, si se calesc usor. Se toarna deasupra zeama de carne si se lasa sa fiarba incet, cca 10 minute. Se adauga smantana si zeamilul ca sa se lege sosul.
Se incorporeaza cimbrul, mustarul si dulceata de portocale, se amesteca bine si se serveste cu o garnitura de orez.