http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate de fructe"

Pepene galben umplut (II)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pepene galben mare, 1 para mare, 1 mar mare, 2-3 piersici, 2-3 prune, 1 pahar boabe de struguri, amestecati albi si negri, de preferinta tamiiosi, 1 pahar vin, 2 paharele rom, 1/2 pahar zahar, 3 foi gelatina, 1 praf vanilie.

Mod de preparare: Marul si para se curata de coaja, de casuta de simburi si se taie cuburi mici. Prunele si piersicile se curata de pielita, de simburi si se taie bucati mai mici. Se aleg boabe de struguri, de preferinta tamiiosi. Toate aceste fructe se pun intr-un castron si se amesteca cu o lingura de zahar. Se alege un pepene galben mare, copt si bine parfumat. Se taie un capacel si se scot cu lingura toate semintele; apoi se umple cu fructele taiate, scuturind bine pepenele ca sa se aseza fructele. Vinul si zaharul se pun la foc sa dea un clocot, se adauga gelatina si se amesteca cu lingura ca sa se dizolve bine. Se strecoara prin sita si se adauga romul si praful de vanilie. Cind amestecul este aproape rece, se toarna in pepene cit sa acopere fructele si se asaza direct pe gheata Cind se serveste, se taie in jumatate pe lung si fiecare jumatate in felii.