http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Penne cu fileuri de sardele
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 160 g penne (macaroane scurte), sare, 2 dovlecei, 2 ardei grasi, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 2 lingurite ulei, piper, 10 linguri concentrat de legume (Delikat+apa), 1 lingura cimbru maruntit, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite capere.

Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Dovleceii si ardeii grasi se spala si se taie bucatele, iar ceapa si usturoiul - curatate si spalate - se toaca marunt. Se unge cu ulei o tigaie de teflon si se calesc legumele pregatite. Se sareaza, se pipereaza, se adauga zeama de zarzavat si se lasa 5 minute sa se dunstuiasca. Se incorporeaza cimbrul, sardelele, caperele si macaroanele scurse, se amesteca si se mai gusta o data de sare si piper.