http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 400 g penne (macaroane scurte), 3 ardei grasi verzi, 1 ardei gras rosu, 8 fire de busuioc, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 150 ml frisca nebatuta (sau smantana), 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita cimbru maruntit.

Mod de preparare: Coaceti ardeii pe plita (sau in cuptor, sub grill) si puneti-i intr-o punga de plastic sa se raceasca, sa-i puteti curata mai usor. Cand s-au racit, curatati-i de pielita, de seminte si de nervuri, taiati-i fasii subtiri si puneti deoparte toate fasiile de ardei rosu si cateva de ardei verzi.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul si caliti-le, la foc potrivit, in uleiul incins. Adaugati fasiile de ardei galben, presarati cimbrul maruntit si lasati-le sa se rumeneasca circa 5 minute. Incorporati apoi frisca sau smantana, parfumati cu busuiocul taiat (cu foarfeca), sarati, piperati, lasati-le pe foc inca 5 minute si mixati-le in robotul de bucatarie pana ce obtineti un sos gros si neted.
Fierbeti - intre timp - macaroanele circa 10 minute in apa multa cu sare, scurgeti-le repede si rasturnati-le intr-un castron incalzit. Turnati peste ele crema preparata anterior, decorati-le cu fasiile de ardei rosu si galben puse deoparte si serviti-le imediat.