http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Pateuri cu şuncă şi broccoli

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 425 g faina, 1/2 lingurita sare, 1 pachetel drojdie uscata, 4 linguri ulei de masline, faina pentru planseta.
Pentru umplutura: 200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g mozzarela sau telemea de vaca nesarata.

Mod de preparare: Aluatul: Se amesteca faina cu sarea si cu drojdia uscata, se adauga uleiul si 1/4 l de apa calduta si se framanta un aluat neted, mai intai cu mixerul si apoi cu mana. Se acopera cu un stergar si se lasa sa dospeasca 45 de minute. Apoi se mai framanta o data bine si se imparte in 8 portii. Fiecare bucata se intinde pe planseta usor infainata, formand rotunduri cu diametrul de 20 cm.
Umplutura: Se taie sunca fasii. Broccoli se rupe bucatele, se fierbe (clocotit) 1 minut in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Ardeiul curatat de seminte si nervuri se taie si el fasii. Se amesteca toate ingredientele, inclusiv branza, se sareaza si se pipereaza.
Se ia cate putina umplutura si se pune pe o jumatate a bucatii de aluat, se acopera cu cealalta jumatate si se apasa bine marginile. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie si se coc 15 minute in cuptorul incins la 250 grade C.
Cand sunt frumos rumenite, se scot din cuptor si se servesc fierbinti, eventual cu un sos preparat din mujdei amestecat cu iaurt si smantana.