http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Pateuri cu ficăţei şi piept de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pachet de aluat de foietaj congelat, 1 piept de pui, 350 g ficăţei de pui, 300 g caşcaval, 120 g smântână, ulei, piper, condiment tip Vegeta, 1 legătură pătrunjel.

Mod de preparare: Tai pieptul de pui bucăţele şi-l prăjeşti în ulei cu puţină sare, piper şi condiment după care-l dai deoparte. Dai caşcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi îl amesteci cu smântâna, pătrunjelul tocat şi sare după gust. Întinzi aluatul şi îl tai pătrate cu latura de 7-8 cm. Pui apoi pe o parte din bucăţile de aluat câte un ficăţel crud şi o lingură din compoziţia de caşcaval, iar pe bucăţile rămase câteva bucăţele de pui prăjit şi o linguriţă din compoziţia de caşcaval. Uneşti în mijloc câte 2 colţuri ale fiecărui pătrat, le aşezi apoi pe toate într-o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptor pentru 15-20 de minute.