http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Pate de ficăţei de pui cu coniac

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g unt, 1 ceapa mare tocata, 2 catei de usturoi (zdrobiti), 2 felii de slanina (fara sorici) taiata bucatele, 250 g ficatei de pui curatati, 1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat, 3 linguri smantana, 1-2 linguri coniac, inca 30 g unt topit. Pentru garnisit: 60 g unt topit, 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate marunt.

Mod de preparare: Se topeste untul (125 g) intr-o cratita si se calesc in el - pana ce se inmoaie - ceapa, usturoiul si bucatelele de slanina. Se adauga ficateii de pui si se dunstuiesc si ei 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Se iau de pe foc si se incorporeaza cimbrul, piperul, smantana, coniacul si 30 g de unt topit. Se amesteca bine (cu mixerul) pana ce compozitia devine neteda, dupa care se pune in boluri mici. Se toarna deasupra unt topit (60 g), se presara coditele de ceapa verde si se lasa la rece peste noapte. Inainte de a-l servi, pate-ul se tine 30 de minute la temperatura camerei.
Se mananca cu paine prajita sau cu bagheta proaspata.