http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Pate de ficat în aspic

Timp de preparare: 2 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg ficat de vitel, 250 g slanina, 100 g unt, sare, piper, aspic (zeama de piftie).

Mod de preparare: Ficatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. Se acopera cu felii de slanina si se pune la fiert in baia de apa la cuptor. Dupa doua ore, cind e fiert, se lasa sa se raceasca si se da prin masina de carne de 2-3 ori, apoi se freaca bine cu o lingura de lemn pina ce se albeste. Se adauga untul frecat spuma, sare, piper, se stropeste cu o picatura de vin si se freaca din nou bine. Pasta obtinuta se asaza intr-o forma stropita cu apa rece si se pune la rece. Dupa ce s-a intarit, se rastoarna pe un fund de lemn si cu un cutit inmuiat in apa calda se niveleaza. Intr-un vas ceva mai mare decit pateul, se toarna aspic lichid si dupa ce s-a racit, peste aspic se asaza felii de ou rascopt, masline, gogosari sau alte garnituri, apoi se asaza pateul. Se toarna imprejur aspic lichid, racorit si se da la gheata. Dupa ce s-a intarit, se introduce o clipa forma in apa fierbinte si apoi se rastoarna. Se garniseste cu aspic tocat.