http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Păstrăvi rasol (I)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 păstrăvi, sare, 2 linguri oţet, 3 linguri ulei, verdeaţă tocată, zeama de la 1/2 lămîie.

Mod de preparare: Se curăţă peştii şi se spală în mai multe ape reci. Se înlătură urechile şi se pun să stea 10 min. în apă cu oţet. Se pune într-un vas mare 1 l de apă să fiarbă şi, cînd dă în clocot, se pune peştele, se micşorează focul şi se lasă să fiarbă 15 min. Se scoate pe o farfurie mare şi se serveşte cu un sos din ulei, zeama de la o jumătate de lămîie, sare, verdeaţă tocată mărunt şi puţin piper măcinat.