http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Păstrăvi la grătar (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pastravi curatati (de 500 g fiecare), 2 lamai, 4 catei de usturoi, 2 legaturi de patrunjel, 1 legatura marar, 1 legatura busuioc, sare, piper, ulei pentru uns.

Mod de preparare: Se spala pestele si se zvanta intr-un stergar.
Se curata lamaia de coaja, se stoarce, iar coaja se taie fasii subtiri. Usturoiul se curata, se toaca marunt si se amesteca cu coaja de lamaie, frunzulitele de marar si patrunjelul.
Se sareaza si se pipereaza pastravii pe dinauntru si pe dinafara, se stropesc cu zeama de lamaie, se umplu cu amestecul de usturoi, coaja de lamaie si verdeata si se prajesc pe gratar circa 20 de minute, intorcandu-i pe fiecare parte.