http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Păstrăv afumat cu salată
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 pastravi afumati, 3 mere, 2 portocale, salata bowl, samburi caju prajiti, sare, piper, 2 lamai, ulei de masline, busuioc, oregano.

Mod de preparare: Merele se spala, se sterg cu un servet absorbant, apoi li se scot cotoarele si se taie in felii subtiri. Se stropesc cu sucul de la o lamaie, se scurg, apoi se asaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt prajituri si se introduc in cuptorul fierbinte. Se lasa pana cand au inceput sa se usuce, se intorc pe cealalta parte daca este nevoie, apoi se scot cu o paleta si se lasa la racit.
Pastravii se taie in bucati, se curata de oase si se pun pe o farfurie. Salata se spala, se asaza langa bucatile de peste, feliile de portocala si merele uscate. Se face o vinegreta din uleiul de masline, sucul de la lamaia ramasa, sarea si piperul.
Se toarna vinegreta deasupra salatei, se adauga samburii caju, se presara busuiocul tocat si se serveste.
In loc de busuioc se poate folosi oregano.