http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pasteta de iepure

Ingrediente: 750 g carne de iepure marinată, 1/4 kg ficat de viţel, 100 g slănină afumată, 100 g franzelă, 200 ml smîntînă, 50 g unt, 100 ml untdelemn, 150 ml vin, 2 linguri rom sau coniac, 100 ml lapte, 4 ouă, condimente, o linguriţă cu vîrf de sare, 150 g ceapă.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste bine intr-o cratita, in tot untdelemnul, 2 minute adaugind apoi carnea taiata in bucati mai mari (3-4 cm).Se amesteca pina cind se coaguleaza la suprafata (2-3 minute), apoi se adauga vinul, romul, condimentele si sarea, prajindu-le in continuare la foc mic, acoperite, pina ce se moaie bine, adaugind putina apa sau zeama in care a fost marinata carnea, avind grija, ca, la sfirsit, sosul sa fie scazut.Carnea rece se trece prin masina de tocat de 3 ori impreuna cu ficatul crud, franzela muiata in lapte sau apa si nestoarsa si cu slanina afumata.La tocatura se adauga smintina, untul topit dar rece, si galbenusurile, amestecindu-se bine.Albusurile batute spuma se amesteca cu compozitia numai prin rasturnare, apoi se desarta in forma; se coace si se serveste la fel.