http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu organe"

Pasteta de creier

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g creier de viţel sau porc, 150 g ceapă, 50 ml untdelemn, 20 ml rom, 150-200 g unt, 5 masline, un gogoşar, 5 sardele, cîte un vîrf de linguriţă condimente de pasteta, sare.

Mod de preparare: Ceapa rasă prin răzătoarea cu găuri mici sau tăiată mărunt se căleşte într-o cratiţă 5 minute, la foc mic, în untdelemn, fără să se îngălbenească, apoi se adaugă creierul, romul şi condimentele. Se lasa să se înăbuşe acoperite, la foc mic, circa 15-20 minute, amestecîndu-se din cînd în cînd, ca să fie bine pătruns creierul. Apoi, cratiţa se ia de pe foc şi se zdrobeşte bine creierul cu furculiţa, frecîndu-se circular, pînă cînd capătă aspectul unei paste. Untul se freacă pînă ce se înmoaie, apoi se adaugă pasta de creier, sardelele, gogoşarul şi măslinele tăiate în cubuleţe, se amestecă bine şi se sărează după gust. Pasta se aranjează pe platou sau se foloseşte la prepararea sandvişurilor.