http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Pastă de conopidă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conopida micuta sau jumatate de conopida mai mare fiarta, 1 ceapa mare, 1 catel usturoi, ulei, mustar, un galbenus crud si unul fiert pentru maioneza, optional cateva rosii pentru a fi umplute cu pasta.

Mod de preparare: Conopida se toaca marunt dupa ce a fost fiarta. Ceapa se pune la calit in ulei pentru cateva minute la foc mic.Trebuie sa se moaie putin. Se face o maioneza clasica din galbenusul crud,cel fiert si putin mustar. Se adauga in maioneza ceapa calita si racita,stoarsa de ulei,ustuoiul pisat si la final se pune conopida tocata fin. Rosiile se curata de miez dupa ce le-a fost taiat un capacel si se presara cu sare. Se umplu cu compozitia.
Se serveste rece pe paine sau ca aperitiv; rosiile umplute cu aceasta compozitie.