http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g carne de viţel, 2 cepe, 1 morcov, 1 cartof, 2 ouă, 2 felii de pîine, 1 ceaşcă de lapte, ulei, sare, piper, 3 linguri făină.
Pentru sos: 2 gogoşari, 3 roşii, cimbru, piper, sare, 1 linguriţă zahăr, 1 legătură verdeaţă; 100 g spaghete de orez.

Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul şi cartoful, dai morcovul şi cartoful pe răzătoarea cu ochiuri mici, iar ceapa o treci împreună cu carnea prin maşina de tocat. Amesteci apoi carnea cu legumele rase, adaugi ouăle şi pâinea înmuiată în lapte şi presată bine. Formezi pârjoale pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Pregăteşti apoi sosul: cureţi gogoşarii şi roşiile, le tai mărunt şi le căleşti în ulei adăugând câte puţină apă. Laşi sosul pe foc până se înmoaie gogoşarii, apoi îl dai deoparte şi îl pasezi. Îl pui din nou pe foc pentru 2-3 minute, pui piper şi cimbru, adaugi zahărul şi când e gata, presari verdeaţa tocată. Fierbi şi spaghetele 8 minute în apă cu sare, le treci sub un jet de apă rece, le scurgi bine şi le aşezi pe un platou.
Adaugi sosul şi pârjoalele şi le aduci la masă însoţite de murături sau nu, după gust.