http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 farfurie mare de gălbiori, ulei, 3 ardei graşi, 3 roşii, 3 cepe mari, 1 linguriţă boia dulce, 1 lingură făină, 100 ml lapte, 250 g smântână, sare, pătrunjel verde, cimbru.

Mod de preparare: Cureţi şi speli bine gălbiorii, apoi îi pui la fiert într-un litru de apă cu o cană de lapte şi puţină sare. Căleşti ceapa cu ardeii tăiaţi mărunt, iar la urmă presari făina, boiaua, pui roşiile tăiate felii, gălbiorii fierţi şi apă cât să le cuprindă. Fierbi totul înăbuşit până se înmoaie toate şi presari sare, pătrunjel şi cimbru după gust. Când este gata, torni smântâna şi mai laşi să dea în câteva clocote.
E bun cu mămăligă alături.