http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Papanaşi cu brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g brânză de vacă, 200 g făină, 3 ouă, 100 g zahăr tos, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu, ulei, puţină sare, zahăr pudră.

Mod de preparare: Se amestecă brânza de vaci cu 150 g faină, gălbenuşurile, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Se bat albuşurile spumă, apoi se mai bat cu zahărul şi se amestecă uşor cu preparatul de mai sus.

Compoziţia se împarte în bucăţi, care se dau prin restul de făină, se rotunjesc şi se turtesc sau se întind foi de până într-un cm grosime, care se taie cu 2 pahare de diametre diferite sau cu forma specială pentru a se obţine inele sau cu un singur pahar dacă ne place forma rotundă.

Indiferent de formă, se introduc în uleiul înfierbântat, se întorc după 2-3 minute pe partea cealaltă, se scot cu spumiera şi se scurg bine de ulei şi se pudrează cu zahărul pudră amestecat cu zahărul vanilat.