http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pane de piept de pui
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: două piepturi de pui, 3 ouă, 200 g pesmet, doi morcovi, o jumătate de ţelină, o jumătate de varză, 200 g maioneză, 50 g miezuri de nucă, 50 ml lapte dulce, sare, piper, ulei, salvie, pudră de nucşoară, castraveţi verzi, mărar

Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se dezosează şi se taie în felii egale. Într-un vas, se amestecă pesmetul cu puţină sare, piper şi un vîrf de cuţit de pudră de nucşoară.
Ouăle se bat cu o furculiţă şi se amestecă bine cu laptele dulce, salvie tocată mărunt, sare şi piper. Se trec feliile de carne prin amestecul de lapte şi ouă, apoi prin pesmet.
Se prăjesc în ulei incins, avînd grijă să nu se ardă pesmetul, căci capătă un gust amar. Se scot cu o spumieră, se pun pe un şervet absorbant, ca să se elimine uleiul în exces, apoi se aşează pe un platou.
Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Varza se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt.
Se amestecă bine cu maioneză, sare şi piper după gust. Se adaugă miezurile de nucă tăiate în bucăţi mai mici şi se serveşte alături de şniţelele de pui.
Salata de legume se poate înlocui cu o salată de castraveţi verzi cu mărar.