http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sandviciuri"

Pâine prăjită cu piure de roşii
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: O baghetă (pâine lungă şi subţire), 500 g roşii bine coapte, 4 căţei de usturoi, 1 linguriţă de ierburi aromate (oregano, rozmarin, mentă, puţină salvie), sare, piper, 2 linguri de untdelemn, 75 g telemea.

Mod de preparare: Se taie bagheta în felii groase de 3-4 cm şi se bagă la cuptor, lăsând-o să se usuce 15-20 de minute. Se scoate şi se lasă să se răcească.

Se aşează feliile de pâine prăjită pe un platou. Se spală roşiile, se curăţă de pieliţă, se taie în două şi li se scot seminţele. Se curăţă usturoiul şi se taie feliuţe subţiri. Roşiile şi usturoiul se dau prin mixer, apoi se sărează, se piperează, se amestecă cu untdelemn.

Se întinde sosul de roşii pe feliile de pâine prăjită, iar deasupra se rade brânza telemea.