http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Pâine mozaic

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g unt, 125 g sardele (in lipsa heringi), 150 g sunca slaba, 100 g svaiter (sau cascaval), 10 masline, 1/2 gogosar in otet, 1 franzeluta cu lapte, 1/2 cescuta lapte.

Mod de preparare: Se dau prin masina de tocat sardelele, 50 g de sunca si o bucata de miez de franzeluta de marimea unui ou muiat in lapte. Se amesteca totul cu untul frecat spuma si se freaca pina se obtine o pasta omogena. Se taie cuburi mici 100 g sunca, svaiterul sau cascavalul, maslinele si gogosarul si se amesteca totul bine cu pasta pregatita. Se pune la rece. In acest timp se taie colturile franzelutei si se scobeste de miez in asa fel ca sa nu ramina mai mult de 1 cm de miez in jurul cojii. Golul franzelutei se umple cu pasta racita, se indeasa cu ajutorul unei lingurite. Se lasa la rece si se serveste taiata cu un cutit foarte bine ascutit, in felii subtiri de 1 cm. Este bine sa fie pregatita cu o zi inainte de a se servi.