http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Semipreparate şi preparate de casă"

Pâine cu miere şi nuci
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 350 ml apă călduţă, 1 cub de drojdie proaspătă sau 1 1/2 pachet drojdie uscată, 2 linguriţe sare, 1 lingură miere, 350 g făină albă, 150 g fulgi de ovăz, 200 g nuci.

Mod de preparare: Se pun într-un vas drojdia dizolvată în puţină apă călduţă, sarea şi mierea şi se amestecă bine cu telul. Se adaugă făina cernută, fulgii de ovăz, nucile tăiate şi atâta apă călduţă cât e nevoie pentru un aluat potrivit de tare. Se frământă bine aluatul, se acoperă şi se lasă să crească la cald cca 30 de minute. Se mai frământă puţin. Se modelează coca în formă de pâine rotundă sau ovală, se pune într-o formă tapetată cu hârtie pergament (sau unsă cu margarină) şi se mai lasă să crească 15 minute. Se coace în cuptorul încins 30-35 de minute.