http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ouă umplute cu sos de roşii
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 100 g unt, 1 lingurita faina, zeama de rosii sau bulion, 1 ceapa, verdeata, sare, piper.

Mod de preparare: Ouale fierte tari se pregatesc pentru umplut. Umplutura se prepara din galbenusul amestecat cu ceapa inabusita, sare, piper, verdeata si jumatate din cantitatea de unt frecat spuma. Se asaza intr-un vas de pamint sau de Jena si se toarna deasupra sosul de rosii, gros ca ciulamaua. Se dau la cuptor 20 minute. Se servesc fierbinti. Se mai pot prepara si astfel: ouale fierte cleioase se taie in jumatate, se asaza intr-o farfurie care merge la cuptor si se toarna pe deasupra sosul de rosii. Se dau la cuptor.
Se servesc fierbinti.