Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 50 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 8 oua, 1 cutie mica pateu de ficat, 25 g unt. 
Sosul: 25 g unt, 1 lingurita cu virf faina, piper, 1-2 felii de sunca slaba, 1/2 pahar vin, 1/2 pahar lapte
    
  Mod de preparare: Se cojesc ouale fierte, se taie in lung in doua si se scot galbenusurile. Se umplu ouale la loc si se acopera cu sosul preparat astfel: se amesteca untul cu faina si laptele, sare, piper, se adauga vinul si sunca taiata foarte marunt. Se da 2-3 clocote si se toarna peste oua. Daca mai ramine din umplutura, se formeaza nuci care se aseaza linga oua.
     
     |