http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ouă umplute cu ficat la cuptor

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 200 g ficat, 2 cepe, 2 legaturi verdeata, 50 g unt, 1 lingurita smintina, sare.
Sos alb facut din: 1 lingura unt, 1 lingura faina, apa.

Mod de preparare: Ouale fierte tari se curata de coaja, se taie in jumatati in lungime, se scoate galbenusul, iar albusul se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa taiata marunt, inabusita in unt cu ficatul prajit sau fript la gratar, taiat in bucati mici, cu galbenusul fiert dat prin sita, smintina, verdeata, sare. Se umple jumatatile de albus, se da forma oului intreg, se asaza intr-o farfurie care rezista la cuptor si se pune peste sosul alb facut separat. Se rade cascaval deasupra si se da la cuptor un sfert de ora inante de a se servi la masa.