http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ouă umplute cu ficat cu aromă de coniac

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua, 2 buc. ficat de gaina, o ceapa, o lingurita cu virf de unt, 2 linguri de coniac, sare, piper, citeva frunze de salata verde.

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se curata si se taie in jumatati pe lung. Intr-o craticioara, pe foc mic, se prajeste in unt ficatul taiat in bucati mici, impreuna cu ceapa. Cind ceapa se aureste, se ia vasul la o parte, se potriveste de sare si piper, apoi se adauga in compozitie galbenusurile fierte. Se da totul de doua ori prin masina de tocat. Se omogenizeaza amestecul, se pune coniac si se umplu albusurile.
Se aseaza pe platou peste frunze de salata verde, taiate, si se servesc in urmatoarele 5 minute.