http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ouă umplute
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 oua, 1 chifla inmuiata in lapte, 200 ml smantana, 1 lingura de ulei, 50 g unt, sare, piper, 1 legatura de patrunjel.

Mod de preparare: Se curata ouale fierte tari de coaja, se taie in doua in lungime si se scot galbenusurile.
Jumatatile de ou se asaza una langa alta intr-un castron termorezistent uns cu ulei. Galbenusurile se zdrobesc bine cu furculita, se amesteca cu franzela inmuiata si stoarsa, cu atata smantana cat sa fie o pasta moale si se condimenteaza.
Se umplu jumatatile de ou cu aceasta compozitie, se pune deasupra fiecareia cate o bucatica de unt, se toarna deasupra smantana ramasa si se dau la cuptor. Se servesc cu patrunjel verde tocat.