http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 rosii taiate felii, sare, piper negru, ulei de masline, 8 felii de suca afumata, 4 oua, 400 g sparanghel, 4 felii de paine neagra sau intermediara, putin unt.

Mod de preparare: Puneti niste apa la fiert si o tigaie la incins. Puneti bucatile de rosii in tigaia incinsa, cu putin ulei. Cand incep sa se modifice la culoare adaugati feliile de sunca si mai rumeniti un pic apoi dati la o parte.
Puneti ouale si sparanghelul in apa si fierbeti 4 minute. Prajiti feliile de paine si asezati-le pe un platou. Dupa ce s-au fiert scoateti ouale si sparanghelul din apa fiarta. Intr-un bol amestecati untul cu sparanghelul si curatati ouale de coaja. Puneti feliile de sunca pe painea prajita impreuna cu cate o felie de rosie si un ou pe care il taiati in doua. Turnati apoi un pic de ulei de masline.