http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ouă în cuiburi de roşii
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 roşii mari şi tari, 6 ouă, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 100 g măsline negre, 1 linguriţă maghiran, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la 180 grade C.
Luaţi roşiile, tăiaţi-le căpăcelele, scobiţi-le şi puneţi miezul deoparte. Săraţi-le şi piperaţi-le în interior, aşezaţi-le - cu căpăcele cu tot - pe o tavă unsă cu ulei şi daţi-le 10 minute la cuptor.
Între timp, rumeniţi ceapa curăţată şi tăiată mărunt circa 3-4 minute, în 2 linguri cu ulei, adăugaţi miezul de roşii tăiat bucăţele, usturoiul presat, maghiranul, sare şi piper şi lăsaţi-le să fiarbă 5 minute.
Turnati jumătate din sosul astfel preparat în roşiile scobite. Spargeţi ouăle unul cîte unul într-o ceaşcă şi lăsaţi-le să alunece, pe rînd, în fiecare roşie. Săraţi, piperaţi şi puneţi măslinele şi sosul rămas de jur împrejurul roşiilor. Daţi-le încă 10 minute la cuptor şi serviţi-le imediat cu salată verde.