http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ouă cu ficat de pasăre
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4-5 ouă, 40-50 g unt, 50 ml untdelemn, sare, piper, 100 g ficat de pasăre, 30 g unt sau untdelemn, o ceapă mică, pătrunjel.

Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se căleşte un minut, în unt sau untdelemn, şi se adaugă ficatul tăiat în fîşii lungi de 3-4 cm si groase de 1 cm. Se prăjesc 8-10 min. la foc mic pînă se înmoaie. Apoi se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă un vîrf de linguriţă cu sare, un vîrf de cuţit cu piper si pătrunjel tăiat mărunt. Se amestecă şi se păstrează pe un vas cu apă călduţă acoperit pînă se pregăteşte omleta. Ficatul se deşartă peste omletă, aceasta se îndoaie în jumătate şi se serveşte fierbinte, presărată cu pătrunjel.