http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Ouă coafate cu ton şi sos olandez
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua fierte tari, 1 conserva de ton (in suc propriu), 1 lingurita mustar, 1 galbenus crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper, marar toca, optional rosii, salata verde, feliute de lamiie.
Sos olandez: 1 galbenus crud, o lingurita mustar, 50 g unt, 3 linguri lapte, zeama de lamâie, sare.

Mod de preparare: Crema de ton: Se amesteca cu mixerul tonul în suc propriu împreuna cu o lingurita de mustar, 1 galbenus crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper si marar tocat.
Sosul olandez: Se amesteca pe plita încinsa, pâna se îngroasa, 1 galbenus crud, o lingurita mustar, 50 g unt, 3 linguri lapte, zeama de lamâie, sare. Ouale fierte tari se curata de coaja si se taie în jumatati. Se pastreaza doar albusurile, care se asaza pe un platou cu rosii feliate sau cu salata verde sau cu rondele de lamâie cruda. Albusurile se umplu cu crema de ton, iar deasupra se toarna din belsug sos olandez.