http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ouă armeneşti
Reţetă tradiţională din Armenia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 roşii, 3 ardei graşi, 4 ouă, ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăţă ardeii graşi şi se taie mărunt. Se pun într-o tigaie cu ulei la înăbuşit (la foc mic şi cu capac). Cînd se înmoaie bine, se toarnă peste ei roşiile tăiate cubuleţe şi se amestecă puţin, după care se lasă iar la înăbuşit, pînă se înmoaie şi roşiile.
Se sărează şi se adaugă piper după gust, după care se pun ouăle în cuiburi, deasupra, fără să se mai amestece. se pune capacul şi se mai lasă 1-2 min. la foc mic.
Cînd sînt gata şi ouăle, se iau cu o paletă cu totul şi se servesc calde, la micul dejun.