http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Salate cu peşte"

Ouă Tonnato

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g piept de curcan (sau carne slabă de viţel), 150 g ton (din conservă), 8 ouă, 200 g fasole verde îngustă (congelată), 2 linguri smântână subţire, 150 g maioneză, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură capere, sare, piper.

Mod de preparare: Se scurge tonul, se zdrobeşte şi se amestecă bine (cu mixerul) împreună cu maioneza. Se adaugă zeama de lămâie (puţin câte puţin) şi apoi se încorporează smântână. Se sărează, se piperează, se acoperă vasul cu capac şi se ţine 30 min. la rece.

Fasolea se fierbe circa 8 minute în apă cu sare (să fie "al dente", nu moale). Se bagă sub un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se fierb ouăle tari, se bagă puţin în apă rece, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească. Carnea (de curcan sau viţel) se fierbe şi se taie lamele late de 3 mm. (Poate să fie şi carne din friptură.)

Pe un platou, se aşează fasolea şi carnea şi deasupra se toarnă o parte din piureul de ton. Urmează apoi ouăle, tăiate în patru, acoperite cu restul de ton şi presărate cu capere.