http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu orez"

Orez cu salată de morcovi
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g orez, 300 g ciuperci, 200 g mazăre, 3 morcovi, o jumătate de ţelină, un sfert de varză albă, o ceapă, 2 ardei capia, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, mărar, pătrunjel, o lămîie, sos de roşii dulce.

Mod de preparare: Doi morcovi şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Varza se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt.
Se pune peste legumele rase împreună cu sucul de lămîie, sarea, piperul şi două linguri de ulei. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pînă în momentul servirii.
Ceapa se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se căleşte două minute în ulei încins. Se adaugă orezul spălat şi scurs de apă, se prăjeşte timp de două minute, apoi se adaugă apă cît să-l depăşească cu două degete.
Se adaugă morcovul rămas curăţat şi tăiat cubuleţe, sarea şi piperul după gust. Ciupercile se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii.
Se prăjesc în ulei încins, apoi se scot cu o spumieră. Cînd ore­zul este aproape făcut se adau­gă ciupercile, ardeii capia tocaţi în cubuleţe, mazărea fiartă, mărarul, pătrunjelul şi se amestecă.
Orezul se serveşte fierbinte sau rece, cu salata de legume şi sosul de roşii dulce.