http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu orez"

Orez cu caşcaval şi sos de roşii
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 cesti cu orez, 100 g unt, 150 g cascaval ras, 2 cesti cu apa, 3 linguri sos de rosii, sare, piper.

Mod de preparare: Se alege orezul si se spala bine. Se pune untul într-o cratita pe foc sa se topeasca, apoi se toarna, orezul si se amesteca. Se toarna o ceasca de apa fierbinte si se adauga putina sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 15-17 minute. Cand apa a scazut si orezul este fiert, se amesteca 2-3 linguri sos de rosii mai gros cu cascaval ras si se pune într-o cratita unsa cu unt. Se da la cuptor pentru 5-7 minute.